Hoe het begon

Op Ibiza waren we bij vrienden op bezoek. We plukten een paar citroenen van de boom voor over de paella. De overweldigende geur van de citroenen is ons altijd bijgebleven. Ook in Javea en Mallorca, het piepkleine gebied rondom de Balearische zee, hadden wij dezelfde ervaring.  (verhaal gaat verder onder foto) 



Vanwege de kwaliteit van de schil van de citroen was al snel het idee van Limoncello geboren. Door veel te lezen en eindeloos te experimenteren hebben we een beeld kunnen vormen van alle mogelijkheden die de smaak beïnvloeden: soort citroenen, versheid bij verwerken, soort alcohol, manier van schillen, percentage alcohol, hoeveelheid suiker, kwaliteit van water, manier van filteren, rijptijd schillen op alcohol, rijptijd tot filtering, etc. Al die parameters zijn keer op keer getest en wat de invloed op de smaak was tot we het perfecte recept hadden. Een Limoncello met de meest intense en zuivere smaak. Een Limoncello die minder zoet is en tóch geen enkel bittertje heeft. Het allergrootste genieten na een heerlijke maaltijd of een zomerse middag!